Bezig met laden...

Logboek

IMH 2024: UK Defensie minister lanceert NMH-programma

IMH 2024: UK Defensie minister lanceert NMH-programma

Met meer dan een jaar vertraging is de volgende fase van het Britse New Medium Helicopter (NMH)-programma aangekondigd door de minister van Defensieaanbestedingen, James Cartlidge.

Het NMH-programma is de aankoop en indiensstelling van een moderne medium-lift ondersteuningshelikopter, die vijf huidige helikoptermissies zal vervangen met behulp van een enkel helikoptertype. Dit betekent dat het platform in staat zal zijn om defensietaken uit te voeren die voorheen werden uitgevoerd door vijf verschillende helikopters. Dit zal de efficiëntie en operationele flexibiliteit verbeteren, wat een positieve invloed heeft op de toekomstige operationele capaciteit van het VK.

Op de IMH (International Military Helicopter) conferentie in Londen werd afgelopen dinsdag aangekondigd dat de ITC (Invitation to Negotiate) van dit programma is vrijgegeven, wat betekent dat de drie kandidaat-leveranciers van NMH: Airbus Helicopters UK, Leonardo Helicopters UK en Lockheed Martin UK, nu hun biedingen kunnen indienen die door het ministerie van Defensie zullen worden geëvalueerd om de winnende bieder te bepalen.

De aanbesteding zal worden beheerd door Defence Equipment & Support (DE&S) en voorstellen zullen tot 2025 worden geëvalueerd wanneer, na goedkeuring door de regering, de gunning van het contract wordt verwacht.

Minister van Defensieaanbestedingen, James Cartlidge benadrukte in zijn aankondigingsspeech op de IMH dat het programma voor de Britse Defensie en de Britse economie van groot belang is. Hij zei verder dat de NMH-competitie essentiële industriële overwegingen zal omvatten, waaronder ontwerp, productie, fabricage en, belangrijker nog, exportpotentieel voor de Britse economie. Dit betekent dat het New Medium Helicopter-contract de essentiële operationele onafhankelijkheid zal waarborgen die we nodig hebben, evenals investeringen in Britse vaardigheden voor de lange termijn en de toewijding van de Britse regering aan de industriële strategie voor defensie en veiligheid zal aantonen.

 

Over het NMH-programma:

Het NMH-project heeft een waarde van ongeveer £1 miljard en is een race tussen volgende helikopters:

  • Airbus Helicopters met de H175M die deels in de Broughton zal worden geassembleerd
    • Baas van Airbus Broughton, Jerome Blandin, bevestigde dat zijn fabriek klaar is om de H175M te produceren. 
    • Boeing zal instaan voor het onderhoud van de helikopters
  • Leonardo Helicopters met de AW149M die in Yeovil zal worden gebouwd
  • Sikorsky met de Black Hawk
    • De productie van de helikopters zal bij StandardAero in het Britse Gosport gebeuren

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *