Bezig met laden...

Logboek

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azie

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azie

Volocopter, de pionier op het gebied van stedelijke luchtmobiliteit (UAM), heeft vandaag aangekondigd dat het samenwerkt met het Singaporese Institute of Technical Education (ITE) om een openbare tentoonstelling in VoloCity te lanceren. Dit is de eerste tentoonstelling van Volocopter waar zijn commercieel luchttaxi-model in Azië te zien is, en de allereerste tentoonstelling van het bedrijf die zijn deuren voor het publiek overal ter wereld opent.

De tentoonstelling bevindt zich in Aerospace Hub van het ITE College Central, en toont een 3D VoloPort-schaalmodel en gedetailleerde informatie over zowel de UAM-industrie als Volocopter. Bezoekers krijgen ook de kans om in de drone te zitten en een idee te krijgen van hoe deze nieuwe vorm van vervoer eruit zal zien.

Minister van Handel en Industrie, de heer Gan Kim Yong, en de Duitse ambassadeur in Singapore, dr. Norbert Riedel, woonden beiden de openingsceremonie bij, samen met andere hoge vertegenwoordigers van de Singaporese overheidsinstanties en Volocopter's partners.

Singapore is een van de eerste lanceringssteden voor Volocopter. Het Duitse bedrijf voerde in 2019 de eerste bemande testvlucht van een luchttaxi in Azië uit in het stadscentrum boven de iconische Marina Bay van Singapore. Het is vastbesloten om de UAM-diensten in de komende jaren in Singapore te lanceren. Het heeft onlangs een speciaal witboek uitgebracht waaruit blijkt dat zijn UAM-diensten tegen 2030 naar schatting SGD 4,18 miljard aan cumulatieve economische voordelen kunnen opleveren en tot 1.300 banen in Singapore kunnen creëren.

Met zijn twee zitplaatsen en 18 rotors is de volledig elektrische VoloCity het eerste commerciële product van Volocopter en werkt het momenteel aan het behalen van certificering van het European Union Aviation Safety Agency (EASA).

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *