Bezig met laden...

Logboek

Boeing verkoopt 14 Chinooks aan RAF UK voor $580 miljoen

Boeing verkoopt 14 Chinooks aan RAF UK voor $580 miljoen

Zoals eerder gemeld is nu door Boeing bevestigd dat het 14 'extended-range' CH-47F Block II Chinooks heeft verkocht aan de Britse Defensie.

De Britse RAF (Royal Air Force) zal deze H-47(ER), de Britse naamgeving voor deze 'extended-range' Chinooks, vooral inzetten voor de Britse Special Forces. Deze Chinooks kunnen tweemaal meer brandstof meenemen als de standaard CH-47 en kunnen daardoor bijna dubbel zo lang in de lucht blijven. Dit geeft het leger meer veelzijdigheid om de binnenlandse en internationale heavy-lift-missies uit te voeren 

Boeing's vice-president voor de Chinook, Andy Builta, ziet met verkoop van de Block II Chinook een nieuw tijdsperk van 60 jaar Chinook beginnen op vlak van bedrijfszekere zware militaire transporthelikopters.

Dit jaar hebben Boeing en de Britse RAF de 40e verjaardag gevierd van de eerste Britse Chinook. Later dit jaar viert Boeing de 60e verjaardag van de eerste Chinook vlucht.

De UK is de eerste internationale luchtmacht, buiten de USA, die de Block II Chinook CH-47F in dienst zal nemen. Deze Block II Chinook leveringen zullen starten in 2026. 

De Britse Chinook vloot, die nu 60 helikopters telt, zorgt in de UK voor 450 hoog opgeleide jobs. Britse Boeing medewerkers zorgen voor onderhouds- en ondersteuningsdiensten vanop de basis MOD Boscombe Down (EGDM), en maken ook deel van het team op de RAF basis Odiham.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *