Bezig met laden...

Logboek

Wereldwijd staan reeds 700 eVTOL's ontwerpen op stapel...

Wereldwijd staan reeds 700 eVTOL's ontwerpen op stapel...

De wereldwijde VFS (Vertical Flight Society) Electric VTOL database die in 2016 van start ging bereikte op 16 augustus 2022 reeds 700 eVTOL-concepten van 350 verschillende bedrijven. 

VFS, de wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor de bevordering van verticale vliegverkeer, kondigde aan dat het aantal eVTOL's (elektrische verticale start- en landingstoestellen) gecatalogiseerd n de 'World eVTOL Aircraft Directory' nu meer dan 700 ontwerpen van bijna 350 bedrijven en innovators over de hele wereld heeft bereikt.

De 'Umiles Next Integrity 3' (zie foto) is het 700e eVTOL-concept toegevoegd aan de VFS World eVTOL Aircraft Directory. De World eVTOL Aircraft Directory is onderverdeeld op basis van de verschillende voortstuwingssystemen en omvat momenteel:

  • 235 concepten die gebruik maken van verschillende gevectoriseerde stuwkrachtbenaderingen,
  • 124 "lift + cruise" -configuraties,
  • 195 "wingless (multiticopter)" -concepten,
  • 103 ontwerpen voor hoverbikes en persoonlijke vliegtoestellen
  • 47 elektrische helikopters.

De concepten zijn afkomstig van 347 entiteiten in 48 landen. De meest productieve landen van herkomst zijn de VS (124 entiteiten), het VK (24), China (21), Duitsland (19) en Canada (17), goed voor bijna 60% van alle ontwerpentiteiten.

VFS lanceerde zijn website in april 2017, toen de lijst met bekende eVTOL-programma's die in ontwikkeling waren, ongeveer een dozijn bereikte. "We waren verheugd om de website zes jaar geleden voor de ontluikende eVTOL-industrie te creëren", zegt Mike Hirschberg, uitvoerend directeur van VFS. "Sindsdien explodeerde de directory om elk bekend eVTOL-ontwerp te catalogiseren - van het gekke tot het serieuze." 

In de loop der jaren zijn er ontwerpen toegevoegd en een steeds hoger tempo. Het aantal gecatalogiseerde ontwerpconcepten (zowel actieve als stopgezette ontwerpen) is de afgelopen twee jaar verdubbeld - gemiddeld ongeveer drie concepten per week. De directory groeide de eerste jaren met ongeveer één toestel per week, maar dit versnelde tot een gemiddelde snelheid van twee eVTOL's per week met 100 toestellen gecatalogiseerd in juli 2018, de 200e in september 2019, de 300e in juli 2020, de 500 in augustus 2021 en 600 in januari 2022.

Nu zijn honderden ontwerpteams over de hele wereld bezig met de opwindende mogelijkheden van verticaal vliegen en werken ze aan het oplossen van de extreem uitdagende ontwerpvereisten, geholpen door de vooruitgang in computermodellering en ontwerptools, goedkope productie en nieuwe batterijen. 

Vorig jaar was er ook een verdubbeling van het bedrag dat werd geïnvesteerd in eVTOL-ontwikkeling. VFS zag in de periode 2010->2020 naar schatting $ 4,5 miljard aan investeringen in eVTOL-bedrijven. Vorig jaar zagen we echter verschillende extra ontwikkelaars naar de beurs gaan en/of aanzienlijke particuliere investeringen aantrekken, wat het totaal op meer dan $ 10 miljard bracht. Deze piek van investeringen in de verschillende toonaangevende eVTOL-bedrijven die in 2021 naar de beurs gingen - namelijk Archer Aviation, Eve Air Mobility, Joby Aviation, Lilium en Vertical Aerospace - heeft een nieuwe impuls gegeven aan het doel om de komende tijd wereldwijd eVTOL-toestellen te gaan exploiteren. 

VFS werd in 1943 opgericht als de American Helicopter Society door de visionairs van de vroege helikopterindustrie, die geloofden dat technologische samenwerking en samenwerking essentieel waren om dit nieuwe type 'vliegtuig' te ondersteunen. Vandaag herhaalt de geschiedenis zich, waarbij VFS een vergelijkbare rol speelt en helpt om het revolutionaire eVTOL van vandaag vooruit te helpen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *