Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters krijgt reuzeorder van Duitse Politie

Airbus Helicopters krijgt reuzeorder van Duitse Politie

Volgens Lars Hofmann van Hartpunkt, een doorgaans zeer goed geïnformeerde website die de Duitse Defensie en Politie van nabij volgt, gaat de Duitse Federale Politie 38 grote helikopters en 6 opties aankopen bij Airbus Helicopters. 

Voor zover nu bekend zijn zowel de Bell 525 als de Sikorsky S92 het pleit verloren en zal de Federale Politie 38 Airbus H225 Super Puma helikopters aankopen voor een totaal bedrag van € 1,4 miljard. 

Deze 38 helikopters moeten op termijn 19 Airbus EC155 en 19 Airbus AS332-L1 Super Puma helikopters vervangen die allemaal reeds langer dan 25 jaar in dienst en dus nog enkele jaren zullen moeten vliegen tot de nieuwe helikopters worden geleverd.

Zoals we in november 2023 schreven wilde de Duitse parlementscommissie niet weten van de nieuwe en nog niet bewezen technologie van de Bell 525 en was het Sikorsky zelf die uit de aanbesteding stapte. 

Voor de Federale Politie zou de vervanging door nieuwe Airbus Super Puma's zowel de training van de piloten als de onderhoudstechnici aanzienlijk vereenvoudigen en versnellen. 

Het is nu uitkijken wanneer deze 'inside information' zal worden bevestigd.  

Foto's © Airbus Helicopters (een eerdere H225 van de Duitse Politie was 1.000e Super Puma) 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *