Bezig met laden...

Logboek

Franse Luchtmacht zoekt snel 20 EC225 helikopters

Franse Luchtmacht zoekt snel 20 EC225 helikopters

De Franse luchtmacht wil op korte termijn 20 Airbus EC225 (nu genoemd H225) helikopters leasen. Het heeft daarvoor eind februari een tender uitgegeven en specificeert dat het juiste aantal nog kan wijzigen.

Bij toekenning van contract moet de verhuurder de toestellen ook aanpassen om SAR (search & rescue) missies mogelijk te maken. Daarnaast staat de verhuurder ook in voor het onderhoud en de training van de piloten. Het leger heeft ook een optie om de helikopters op het einde van de initiële termijn aan te kopen.

De Airbus EC225 helikopters worden geleased om de huidige vloot van verouderde SA 330B Puma helikopters te vervangen. Deze zijn reeds 40 jaar in dienst en hebben een beschikbaarheid die minder dan 50% bedraagt.

Deze Puma's en later de EC225's zijn gebaseerd op Corsica, Frans Guyana, Djibouti en New Caledonië waar ze worden ingezet voor SAR en transportopdrachten.

Het Franse leger heeft reeds een aantal H225M Caracal helikopters in dienst. Deze worden gebruikt voor militaire SAR en speciale operatie's.

Video van de H225M : Airbus helicopters

Foto Caracal copyrights: MilborneOne

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *