Bezig met laden...

Logboek

HeliExpo 2024: MD Helicopters zijn terug

HeliExpo 2024: MD Helicopters zijn terug

MD Helicopters is een bedrijf met knappe helikopters maar met een woelig verleden op vlak van eigenaars en management. Het werd opgericht door Howard Hughes in 1947, heeft verschillende eigenaren gehad, zoals McDonnell-Douglas, The Boeing Company, RDM Holdings (van de Nederlander Joep van den Nieuwenhuyse - de grote bedrijvendokter) en Patriarch Partners, LLC (van Lynn Tilton - de grote bedrijvendokteres).

Maar nu is MD Helicopters LLC na een stevige herstructurering in veilig water beland en is eigendom van een investeringsconsortium bestaande uit MBIA Insurance, Bardin Hill Investment Partners LP en MB Global Partners. Met nieuwe president en CEO van MD Helicopters, Brad Pedersen, concentreert MD Helicopters zich nu terug op zijn kernactiviteiten - de klanten, de helikopters en hun naverkoop ondersteuning. 

Op de Heli-Expo 2024 toonde MD Helicopters vier unieke helikopters:

  • Een nieuwe, op maat geconfigureerde MD 530F van de Huntington Beach Police, Californië, in volledige wetshandhavingsconfiguratie
  • Het Fleet Upgrade-programma van MDH was ook prominent aanwezig met een upgrade Super MD 500D,
    • Met bijbehorende prestatieverbeteringen van bijna 300 pond extra nuttige belasting op de Super D
  • Een met een glazen cockpit uitgeruste MD 500 Super E
    • De bijbehorende prestatieverbeteringen omvatten bijna 300 pond extra nuttige belasting 
  • Een Super MD 500 N (met NOTAR)
    • met aanzienlijk betere hot/high hover-prestaties 

Al deze verbeteringen kunnen in het veld worden voltooid door geselecteerde MDH-geautoriseerde servicecentra of de MD-helikoptersfabriek in Mesa, AZ.

MD toonde ook de TSO-gecertificeerde True Blue Power® TB17 lithium-ionbatterij als fabrieksoptie voor de MD 500E, MD 530F en de AH530-modellen. Deze batterij biedt een gewichtsbesparing van 63% en een gemiddelde levensduur van 8 jaar. 

MDH is momenteel bezig met het verkrijgen van FAA- en EASA-certificering voor de MD 530F met een glazen cockpit en een crashbestendig brandstofsysteem. Goedkeuring wordt dit jaar verwacht.

Klantgerichtheid

MD Helicopters blijft zich sterk inzetten voor prestaties en het heropbouwen van klantvertrouwen, wat volgens haar alleen kan worden bereikt door te luisteren naar en beslissingen te nemen op basis van de input van klanten. Om elke klant de kans te geven zijn mening te geven over toekomstige initiatieven van zijn helikopterfabrikant, heeft MDH tijdens de Heli-Expo beurs een aantal klantgerichte onderzoekskiosken. Elke helikopteroperator die de enquête invult, kreeg een cadeaubon van $ 50 als dank voor zijn tijd en inbreng.

Pedersen en zijn team hebben in het afgelopen jaar veel energie gestopt in het herstel van de naverkoopdienst. Deze belangrijke afdeling staat nu weer overeind en operatoren en onderhoudsbedrijven van MD Helicopters kunnen nu rekenen op snelle ondersteuning ook bij AOG (Aircraft On Ground) problemen.

Conclusie

MD Helicopters komt van ver terug maar is nu weer stringlevend en kan zich concentreren op de verkoop van zijn knappe toestellen en de service van de 2.500 MD helikopters die het wereldwijd heeft vliegen. Spijtig dat de MD900-reeks werd stopgezet en dat de aangekondigde doorstart door een ander bedrijf (nog) niet is gerealiseerd. Maar de strategie om verder te bouwen met de bewezen MD500 en deze zowel civiel als militair in de markt te zetten is de meest veilige weg om MD Helicopters terug 'vleugels' te geven.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *