Bezig met laden...

Logboek

Thales test FlytX avionics op de Guimbal Cabri

Thales test FlytX avionics op de Guimbal Cabri

De nieuwste generatie FlytX avionica-suite maakte deze zomer zijn eerste testvlucht aan boord van een Guimbal Cabri-helikopter. De testcampagne loopt tot 2022 om de functionaliteit van de suite te testen en te optimaliseren.

Aanpasbaar aan alle segmenten van de helikoptermarkt voor zowel nieuwe programma's als retrofitprojecten, is FlytX beschikbaar in een 'glazen' cockpit die is uitgerust met één tot vier schermen. De Thales avionica-suite is al geselecteerd door Airbus Helicopters en het Franse Defense Procurement Agency (DGA) om de Guépard, de toekomstige lichte gezamenlijke helikopter, uit te rusten, evenals door VR-Technolies (onderdeel van Russian Helicopters) voor de nieuwe lichte helikopter met één turbine, de VRT500.

De piloten en technici van Thales gebruiken de vliegtests van de single-screen-versie van FlytX om korte-loopaanpassingen door te voeren om de prestaties en stabiliteit van het systeem te verbeteren voordat het wordt geïntegreerd in deze eerste klantprogramma's. De VRT500-vliegtests die gepland staan voor begin 2022 zullen reeds gebruikmaken van de vooruitgang die wordt geboekt door deze testvluchten met de Guimbal Cabri.

Het resultaat van meer dan tien jaar onderzoek, FlytX is ontworpen om de operationele efficiëntie van de bemanning te verbeteren door hun werklast te verminderen en hun situationele bewustzijn te verbeteren. Het heeft een op de bemanning gericht ontwerp, is native verbonden en cyberveilig en bevordert de samenwerking met andere actoren in het luchtvaartecosysteem. Het is compact en biedt een vermindering van 40% in gewicht, grootte en energieverbruik in vergelijking met de huidige avionica-suites.

Download de brochure van de FlytX voor helikopters.

Foto copyrights: Thales

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *