Bezig met laden...

Logboek

Belgische Flyinggroup koopt 50 VX eVTOL's bij Vertical

Belgische Flyinggroup koopt 50 VX eVTOL's bij Vertical

Het Belgische Flyinggroup heeft onder bepaalde voorwaarden 50 VX4 eVTOL aangekocht bij het Britse Vertical Aerospace. Hiermede is Flyingroup de eerste operator in de Europese zakelijke luchtvaart die investeert in de 'nieuwe' duurzame luchtvaart.   

Ondernemer Bernard Van Milders startte FlyingGroup in 1995 in Antwerpen en is nu van plan om de 50 VX4 toe te voegen aan de bestaande vloot, die bestaat uit 45 conventionele vliegtuigen.

Met een topsnelheid van 320 kilometer per uur en een bereik van 160 kilometer is de nieuwe VX4 een ideale partner voor de zakelijke luchtvaart. De VX4 maakt weinig geluid (60dB in hover en 45dB in kruisvlucht), produceert geen uitstoot en kan 'overal' landen.

“Elektrisch gaan is een nieuwe stap in ons duurzaamheidsplan. Niet alleen breiden we onze vloot uit met de meest geavanceerde elektrische VTOL's, we zullen onze klanten en gasten kunnen vliegen met de nieuwste koolstofvrije 'door-to-door' privé- en zakenluchtvaart”, zei Bernard Van Milders.

Flyinggroup zette zijn helikopterbedrijf HeliGroup in april 2014 stop na tegenvallende resultaten.

Vertical en Flyingroup gaan ook een werkgroep oprichten om de mogelijkheden te onderzoeken van de Vertical VX4 in de zakelijke luchtvaart, inclusief oplossingen voor private eigendom en gedeeltelijke eigendom. Ook zal worden onderzocht hoe Flyinggroup een MRO (Maintenance, Repai & Overhaul) organisatie kan opzetten voor de Vertical VX4.  

Met deze nieuwe samenwerking ziet Vertical zijn orderboek met 1.400 eVTOL's gewaardeerd op ongeveer $ 5,6 miljard. Andere kopers van de VX4 van Vertcal zijn American Airlines, Virgin Atlantic, Avolon en helikopteroperator Bristow.

Het Britse Vertical Aerospace plant zijn certificatie bij EASA en CAA in de periode 2024-2025 en de eerste leveringen en opstart van de productie in 2025.

Foto's © Vertical Aerospace

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *