Bezig met laden...

Logboek

Privaat vliegen - USHST helpt je veiliger vliegen (deel 1)

Privaat vliegen - USHST helpt je veiliger vliegen (deel 1)

Het USHST (het Amerikaanse 'Helikopter Veiligheids Team') helpt je veiliger te vliegen. Privaat vliegen wil in vele gevallen ook zeggen dat je geen organisatie hebt die zorgt voor training na je licentie. Je bent op jezelf aangewezen en USHST wil je hierbij helpen. Helispot zal in de komende tijd een aantal hulpmiddelen van de USHST bespreken die je kunnen helpen en trainen om een veilige private piloot te zijn en blijven.

 

Persoonlijke minima en limieten

USHST heeft een zeer interessante leidraad (klik hier) gemaakt die je helpt bij je eigen minima en limieten. Geen instructie maar een overzicht van alle aspecten waar je voor je gaat vliegen minstens even moet aan gedacht hebben. 

  • Ben jezelf klaar voor de vlucht - IMSAFE check? 
  • Is je heli klaar voor de vlucht? De vliegomstandigheden ? Externe factoren - PAVE check?
  • Hoeveel risico wil ik nemen? TEAM check
  • Persoonlijke minima

 

Helikopter preflight, finale check en postflight inspectie

Als je dan beslist hebt dat je gaat vliegen is de preflght en de finale check voor het vliegen van groot belang. Hier een praktische handleiding.

 

Wat als het toch mis gaat - voorzorgslanding

Wanneer moeten we een voorzorgslanding maken? Wat gaat men denken? Zul je bestraft worden? Bang om je piloot fierheid te verliezen? Dit mag niet meespelen in je beslissing, alleen het ontstane veiligheidsaspect is van belang en vergt een veilige beslissing! Lees hier de praktische handleiding 

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *