Bezig met laden...

Logboek

Leonardo maakt sterke balans op van Heli-Expo 2023

Leonardo maakt sterke balans op van Heli-Expo 2023

Leonardo wist op de afgelopen Heli-Expo 2023 bijna 40 helikopters van verschillende types te verkopen en kijkt terug naar een zeer succesvolle beurs waarbij het zijn sterke positie op de wereldwijde markt voor commerciële helikopters kon bevestigen.

De verkopen werden gerealiseerd met de AW139, de AW169 en de AW109 Trekker en GrandNew helikopters. De toestellen zullen worden ingezet voor energieondersteuning, reddings- en openbare diensttaken en VIP-/zakelijke transportmissies in het Midden-Oosten, Azië, Amerika en Europa. De totale verkoopwaarde van de toestellen bedraagt ongeveer € 470 miljoen, de toestellen zullen worden uitgeleverd in de periode 2023 tot 2026.

Deze bestellingen zijn bovenop de voorlopige verkoopcontracten, die al op Heli-Expo waren aangekondigd, voor meer dan 50 AW09, nieuwe generatie éénmotorige helikopters, voor klanten over de hele wereld. En ook bovenop het besluit van THC om de intentie te bevestigen om zijn AW139-vloot in Saoedi-Arabië voor SAR, EMS en zakelijk transport verder uit te breiden met zes helikopters plus 20 opties binnen de komende 18 maanden. 

Bijna 25 helikopters zullen offshore- transportmissies uitvoeren met verschillende operators die de energie-industrie in verschillende regio's ondersteunen. De wereldwijde vloot van de AW139 groeide met nieuwe orders in het Midden-Oosten, Brazilië, Thailand, Indonesië en Duitsland, wat de wereldwijde waardering van het platform en het ongeëvenaarde concurrentievermogen van Leonardo in de olie- en gasindustrie bevestigt. Ook blijft de AW169 de helikopter bij uitstek in zijn klasse voor offshore transport en ondersteuning van windmolenparken, zowel in Europa als in Azië. 

De AW169 en AW139 versterken ook hun aanwezigheid op de reddings- en openbare dienstmarkten met nieuwe bestellingen in Azië, het Midden-Oosten en de VS voor in totaal tien eenheden. 

In Latijns-Amerika groeit het succes van het aanbod van Leonardo verder met de verkoop van drie helikopters aan SynerJet Latina SA, een nieuwe distributeur die verantwoordelijk is voor Colombia, Peru, Chili en Paraguay. Dit zijn met name twee AW109 GrandNew en één AW109 Trekker lichte tweemotorige helikopter, waarvan de leveringen tussen eind 2024 en het tweede kwartaal van 2025 worden verwacht.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *