Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Oekraine piloottrainer - Osprey crasht - 3D-printen

Kort nieuws:  Oekraine piloottrainer - Osprey crasht - 3D-printen

Tsjechische Vrgineers schenkt draagbare piloottrainer aan Oekraïense luchtmacht 

Piloten opleiden, bijscholen of herscholen op andere toestellen in een oorlog zoals in Oekraïne is een onmogelijke opdracht. Maar het Tsjechische Vrgineers heeft een herconfigureerbare virtuele piloottrainer op de markt gebracht die een oplossing biedt voor dit soort situaties. Om Oekraïne in deze moeilijke momenten te helpen heeft Vrgineers een Portable Trainer geschonken aan de Oekraïense luchtmacht.

Op basis van de resultaten van experimenteel onderzoek naar het gebruik van VR en simulatoren bij het trainen van piloten, is Vrgineers ervan overtuigd dat hun technologieën de training van helikopterpiloten kunnen versnellen en verbeteren, terwijl tegelijkertijd de bijbehorende kosten worden verlaagd bij de overgang van Russische helikopters naar moderne, westerse toestellen.

De Portable Trainer kan overal worden ingezet, is direct inzetbaar en kan vrij simpel worden geconfigureerd voor andere toestellen. 

 

Amerikaanse Osprey tiltrotor crasht in Zuid-Californië: balans 5 doden

Vijf mariniers zijn omgekomen nadat een Osprey-vliegtuig is neergestort in de woestijn van Zuid-Californië, zei een militaire functionaris vrijdag, twee dagen na de dramatische crash. 

De functionaris sprak op voorwaarde van anonimiteit omdat het onderzoek nog loopt. De oorzaak van de crash is niet bekend.

De MV-22B Osprey behoorde tot de 3rd Marine Aircraft Wing gebaseerd op Camp Pendleton, ten noorden van San Diego. Er waren vijf mariniers toen het afgelopen woensdag omstreeks 12:25 uur neerstortte in de buurt van de Imperial County-gemeenschap van Glamis, ongeveer 185 kilometer ten oosten van San Diego, tijdens de training.

 

Aidro gaat Leonardo onderdelen maken met 3D-printing

Desktop Metal-dochter Aidro uit Italië heeft zich met succes gekwalificeerd als leverancier van 3D-geprinte componenten voor Leonardo Helicopters. Het is heeft de 'Declaration for Qualification of Process for Additive Layer Manufacturing' van Leonardo heeft ontvangen.

"Leonardo zet zich in voor de introductie en uitbreiding van het gebruik van additieve fabricage op zijn helikopter-onderdelen, waarbij we profiteren van de extra mogelijkheden die worden geboden door de unieke mogelijkheden van 3D-printing", zei Dario Bonanno, Industrial Engineering Manager voor Leonardo. 

De lucht- en ruimtevaartindustrie is de ideale sector om te profiteren van de vele voordelen van 3D-printing van onderdelen, waaronder de mogelijkheden voor lichtgewicht, compactere en complexere componenten. In de sterk gereguleerde lucht- en ruimtevaartindustrie waar veiligheid van het allergrootste belang is, vereist moet een leverancier voorafgaand een kwalificatie behalen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *