Bezig met laden...

Logboek

ALERT: EHang vraagt tijdelijke opschorting aandelenhandel

ALERT: EHang vraagt tijdelijke opschorting aandelenhandel

Gisteren heeft de Amerikaanse Nasdaq-beurs de aanvraag van de Chinese onbemande eVTOL fabrikant, EHang, goedgekeurd om tot 13 oktober 2023 de handel in aandelen van EHang op te schorten.

EHang heeft de aanvraag gedaan omdat het naar eigen zeggen ten laatste op 13 oktober 2023 een belangrijke aankondiging zal doen over de ontwikkeling van zijn business operatie.  

We konden geen betrouwbare speculaties vinden over de aard van aankondiging. Een aankondiging over de certificatie van de EHang EH2016-S zou zeker een belangrijke aankondiging zijn met grote impact op de aandelenprijs. De wereldwijd allereerste certificatie van een eVTOL is groot nieuws maar of men daarvoor drie dagen op voorhand de aandelenhandel moet opschorten is wel de vraag. 

Meer waarschijnlijk zit EHang wil in een discussie over de overname van of de overname door een andere partij. Op zo'n moment is het risico groot dat insiders rondom het dossier koersgevoelige informatie lekken en is een opschorting van de handel in het aandeel passend. Als wij mogen speculeren denken we dat EHang met een andere partij zal samengaan.

Ten laatste vrijdag kennen we het antwoord...

 

Naschrift op vrijdag 13e oktober

De wereldwijd allereerste certificatie van een eVTOL is groot nieuws en daarvoor wilde EHang drie dagen op voorhand de aandelenhandel opschorten. Het werd wel een kleine stormloop op de beurs maar vrijdag verhandelde de Nasdaq 9 miljoen EHang aandelen. Het aandeel was geschorst op $ 17,1 en de openingsprijs na de aankondiging was $ 25,55. In de loop van vrijdag daalde het aandeel terug naar $ 20,3 en na beurs werd het aandeel verder verhandeld aan $ 19,8. Nog altijd ver van de $ 124,9, de recordprijs van het aandeel op 8 februari 2021.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *