Bezig met laden...

Logboek

Servie toont zijn nieuwe Mi-35M en Mi-17 helikopters

Servie toont zijn nieuwe Mi-35M en Mi-17 helikopters

De Servische president Aleksandar Vucic was afgelopen zaterdag aanwezig op de presentatie van de nieuwe helikoptervloot van het Servische leger.

De voorstelling gebeurde op de Batajnica Air Base (LYBT) nabij Belgrado.  

De nieuw aangekochte vloot van de 890e Mixed Helicopter Squadron bestaat nu uit:

De aangekochte M-35M is een nieuw versie van de Mi-24 Hinde. Het heeft een aantal verbeteringen zoals een nieuw rotorsysteem, moderne avonics, nieuw turbines en een nieuw hydraulisch systeem. De cockpit en de vitale onderdelen zijn zwaar gepantserd. De MTOW is 12 ton en de helikopter kan 8 soldaten meevoeren.

De president bedankte in zijn gelegenheidstoespraak de Russische vrienden voor de samenwerking bij de aankoop van de nieuwe Mi-35M gevechtshelikopters. Vucic zei erbij dat deze helikopters in de wereld hun gelijke niet vinden.

De Mi-35лю, multi-role gevechtshelikopters, ook genoemd 'de vliegende forten' werden afgelopen week geleverd, een aantal maanden vroeger dan gepland samen met de 3 Mi-17 helikopters. De Airbus H-145M helikopters waren reeds op 26 juni 2019 geleverd. 

Foto copyrights: Serbian Ministery of Defense - Igor Saliger

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *