Bezig met laden...

Logboek

Leonardo en Airbus Helicopters tonen de eerste NH90's voor het Qatarees leger.

Leonardo en Airbus Helicopters tonen de eerste NH90's voor het Qatarees leger.

Het NHIndustries consortium (Airbus Helicopters, Leonardo & Fokker) heeft de eerste testvluchten gemaakt met de NH-90 helikopters voor het Qatarees leger.

Deze toestellen zijn een onderdeel van een bestelling van 28 NH-90 helikopters, ter waarde van zowat €3 miljard, die Qatar plaatste. De levering van de toestellen was voorzien tussen juni 2022 en eind 2025. Het order behelst origineel 16 NH90 van het type TTH (troepentransport) en 12 van het type NFH (marine).  Qatar heeft ook een optie in de overeenkomst om extra 6+6 helikopters aan te kopen aan een reeds overeengekomen prijs.

De NH90's TTH worden door Airbus Helicopters gebouwd in de fabriek in het Franse Marignane terwijl de marineversie, de NH90 NFH's, door Leonardo worden gebouwd in het Italiaanse Tessera bij Venetië. 

Corona-regeltjes in de fabrieken zal de levering wellicht met een jaar vertragen, maar afgelopen weken hebben de eerste NH90 TTH in Frankrijk en de eerste NH90 NFH in Italië hun maidenvluchten gemaakt. De eerste batch helikopters zal voor einde 2021 worden uitgeleverd. 

Foto copyright: Leonardo Helicopters 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *