Bezig met laden...

Logboek

Slaap in een SeaKing in Schotland

Slaap in een SeaKing in Schotland

De Seaking helikopter blijft een symbool in de helikopterwereld. Het is een symbool van kracht, eenvoud en hulpvaardigheid dat is uitgegroeid tot een monument in de Search & Rescue wereld.

Maar stilaan verdwijnen de Seakings, gezien hun hoge leeftijd, uit ons beeld. De UK heeft zijn Seakings in de SAR uit dienst genomen, Belgie zal tegen eind volgend jaar afscheid hebben genomen van de "good old Seaking" en ook vele andere landen hebben intussen de Seaking vaarwel moeten zeggen. De oude krijger gaat op pensioen.

Maar toch kunnen we op een of andere manier geen afscheid nemen van de Seaking! Een tijdje geleden dachten dat we in de US een unieke hotelkamer te hebben gevonden; het was er eentje met een Seaking ingebouwd. Maar ook dichter bij ons, in de UK, hebben ze dezelfde heimwee naar de Seaking.

In het Schotse Stirling, zowat de poort tussen Schotland en Engeland, vonden we eigenlijk een nog straffere Seaking. Deze Seaking is er eentje waarin je kunt leven, slapen, eten en gewoon verblijven. De Seaking staat in de natuur te wachten op bezoek. De Engelse Defensie verkocht het toestel, na een indrukwekkende staat van dienst, voor de luttele prijs van 7.000 Engelse ponden. Een paar freaks maakten er met veel verbeelding een verblijf van, en nu kan je er gewoon een nachtje of een weekje gaan verblijven. En...je krijgt er de schitterende natuur gratis bij.    

Het is overigens niet zo ver; Stirling ligt op 380 Nm vliegafstand van EBOS; je vliegt op Cumbernauld Airport en vandaar is het maar 15 kilometer rijden naar Stirling.

Een goeie tip voor de zomer! Een weekendje slapen in de Seaking...doen! Neem alvast hier een kijkje.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *