Bezig met laden...

Logboek

Russische Alligator krijgt upgrade en is nu nog performanter

Russische Alligator krijgt upgrade en is nu nog performanter

De Russische gevechtshelikopter Ka-52M ‘Alligator’ van Russian Helicopters heeft na zijn upgrade meer aanvalswapens ter beschikking om doelen zowel in de grond als in de lucht te treffen.

Op vraag van het Russische ministerie van Defensie werd ook werk gemaakt om de optische systemen van de Ka-52M volledig te moderniseren en performanter te maken.

Daarnaast wordt ook de pantsering van de gevechtshelikopter aangepakt en krijgt de helikopter een nieuw elektrisch voedingssysteem. Ook het wapensysteem wordt aangepakt en gestandaardiseerd met de andere helikopters van de Mi-familie.

De Russische onderminister van Defensie, Alexei Krivoruchko, verklaarde dinsdag dat Defensie plant om in 2020 niet minder dan 114 van de ge-upgrade versie Ka-52M aan te kopen. Hij deed deze toezegging tijdens zijn bezoek aan de Progress Aviation Enterprise in Primorye, de fabrikant van de Ka-52 ‘Alligator’ aanvalshelikopters. Progress Aviation Enterprise is een onderdeel van de Russian Helicopters groep.

De nieuwe ge-upgrade versie van de Ka-52 aanvalshelikopter, de Ka-52M, zal klaar zijn tegen 2022. Russian Helicopters zal rekening houden met de ervaringen met de huidige versie Ka-52 aanvalshelikopter opgedaan gedurende de oorlog in Syrie. 

De Ka-52 'Alligator' is een zeer gevaarlijke verkennings- en aanvalshelikopter en kan makkelijk de vergelijking doorstaan met de Amerikaanse AH-64. Het coaxiale helikopter is ontworpen om tanks en allerlei bewapende en gepantserde voertuigen te vernietigen. Het toestel gaat zonder pinken de strijd aan met andere helikopters en vliegtuigen en kan ook makkelijk grondtroepen bestoken. De bouw van de Alligator laat toe dit te doen bij elk weer, dag of nacht.

Het toestel is voorzien van de modernste avionics en een speciaal radio-elektronisch beschermsysteem om de warmte van zijn turbines minder detecteerbaar te maken voor vijandige systemen en missielen. De Alligator heeft ook systemen die actief tegenmaatregelen nemen bij beschietingen door missielen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *