Bezig met laden...

Logboek

Herdenking van de Herald of Free Entreprise - 30 jaar geleden

Herdenking van de Herald of Free Entreprise - 30 jaar geleden

Afgelopen week was het exact 30 jaar geleden dat voor de kust van Zeebrugge de Herald of Free Entreprise verging. Een zwarte bladzijde in de Belgische Zeevaartgeschiedenis.

Het lichtpuntje van toen was de inzet van honderden reddingswerkers op de reddingsschepen, in de helikopters, aan de wal en in de ziekenhuizen. Met inzet van hun eigen leven gingen ze onbevreesd op zoek naar de overlevenden van het ongeval en konden die uit het wrak bevrijden.

Op 6 Maart 2017, dertig jaar later werd dit tragisch ongeval herdacht in Zeebrugge en in Dover, en gooide de huidige gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwe een krans in zee op de plaats van het ongeval. 

In de bewuste nacht, 30 jaar geleden deden Walter en Johan, twee duikers van de Sea King-crew uit Koksijde, hun uiterste best om zoveel mogelijk mensen te helpen bij de ramp van de Herald of Free Enterprise. Vandaag legden ze een krans neer in de Noordzee tijdens de herdenking, hier kun je de foto's van hun herdenking bekijken.

De Sea Kings en hun bemanningen speelden een cruciale rol bij de redding van vele mensen en werden destijds door de toenmalige gouverneur van West Vlaanderen, wijlen Olivier Vanneste, geprezen voor hun inzet! 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *