Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Vanaf morgen op RTL, een reeks over de CMH van Bra-sur-Lienne

FLASH: Vanaf morgen op RTL, een reeks over de CMH van Bra-sur-Lienne

Morgenavond start op RTL-TVI een reeks onder de titel #112Helicodurgence over de activiteiten van het Centre Medical Heliporte (CMH) uit Bra-sur-Lienne.

Het CMH is een medische urgentiedienst per helikopter, zowat de Waalse tegenhanger van het Vlaamse IDMH, Instituut voor dringende hulpverlening, die medische urgentiedienst verzorgd in beide Vlaanderen. De CMH werd in 1986 opgericht door Dokter Luc Maquoi van de Dienst Anesthesie en Reanimatie van het Universiteitsziekenhuis van Luik. 

Deze medische urgentiedienst is gebaseerd in Bra-sur-Lienne op het kruispunt tussen de provincies Luik, Luxemburg en Namen. CMH vervult hier een noodzakelijke rol in een gebied waar de medische urgentiedekking via de weg niet optimaal is. De medische helikopter krijgt zijn opdrachten via de noodcentrale 112 en is binnen de 4 minuten in de lucht om een traumadokter en de gespecialiseerde verpleegkundigen ter plaatse te brengen.

De CMH gebruikt voor zijn urgentievluchten een Airbus H145 van operator NHV

Net als zijn Vlaamse tegenhanger weigert het Ministerie van Volksgezondheid om de kosten van deze urgentiedienst op zich te nemen. De CMH is een VZW (vereniging zonder winstoogmerk) die zijn werkingskosten kan financieren door vrijwillige bijdragen van haar leden, sponsors en de Nationale Loterij.

Morgen, 8 november om 19u45, start op RTL/TVI een reeks over de activiteiten van de CMH en de medische urgentiehelikopter. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *