Bezig met laden...

Logboek

Uit het luchtvaartregister: de OO-BAK

Uit het luchtvaartregister: de OO-BAK

We hebben het in deze rubriek al eens besproken: het Belgisch Luchtvaartregister bevat zo'n 10% toestellen die reeds lang gecrasht zijn of reeds jaren niet meer vliegen. Ook bij het Bestuur der Luchtvaart kent men het probleem maar zolang als de eigenaar zelf met de nodige informatie van schrapping naar het Bestuur moet stappen zal dit niet snel veranderen.

Onze Nederlandse collega's laten de registratie van een helikopter afhangen van het Luchtwaardigheidsbewijs (BVL); als je geen 'current' BVL meer hebt wordt je gewoon ambtshalve uit het register geschrapt. Dit noemt men een zelfreinigend systeem waarbij na maximum 1 jaar een gecrasht toestel uit het register verdwijnt. In België staan er toestellen die reeds 20 jaar geleden gecrasht zijn nog steeds in het register als 'geregistreerd'. 

Met deze nieuwe vervolgreeks gaan we op zoek naar informatie over helikopters die reeds lang uit de lucht verdwenen zijn en wat hun lot intussen is geworden.

We starten vandaag met de OO-BAK, een Enstrom Helicopter F-28A uit 1973. 

Na lang zoeken hebben we het toestel teruggevonden in op de Woodside Farm in Elkington, UK. Jon Wickenden fotografeerde het toestel in een totaal vervallen en geplunderde staat in Augustus 2013. Het toestel moet daar al vele jaren staan te verkrotten. We hebben wel geen spoor hoe het toestel uiteindelijk daar is geraakt en nooit officieel is verkocht en uitgeschreven uit het Belgische Luchtvaartregister. Overigens staan op deze boerderij meerdere helikopters zo leert ons onderzoek en er is een helikopter-onderhoudsbedrijf gevestigd, gerund door Steve. (PR Trading - adres: Welford, Northampton NN6 6HG, Verenigd Koninkrijk) ‎

We zouden het echt op prijs stellen mochten we via onderstaande" Reactie" info of foto's over het lot van het toestel mogen ontvangen. Weet U iets van de OO-BAK? Laat ons snel iets weten. Met onze dank!

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *