Bezig met laden...

Logboek

Airbus Super Puma blijft het goed doen: Japan koopt extra Puma's

Airbus Super Puma blijft het goed doen: Japan koopt extra Puma's

Velen dachten dat de Super Puma's een stille dood gingen sterven maar niets is minder waar. Het toestel blijft een sterkhouder en werkpaard in het Airbus Helicopters programma. 

De Japanse Kustwacht (JCG) heeft in februari zijn 10e Super Puma H 225 ontvangen en heeft nu een order getekend voor 2 additionele Super Puma's. Eens dat de bestelde toestellen zullen zijn uitgeleverd zal de Japanse Kustwacht 17 Super Puma helikopters in dienst hebben: twee AS332 en 15 H225 helikopters.

De Japanse Kustwacht kreeg zijn eerste Super Puma reeds 30 jaar geleden en bleef de Super Puma's gebruiken voor SAR (search & rescue) operatie's, veiligheidsopdrachten en hulp bij rampenbestrijding.

Om een hoge beschikbaarheid te kunnen garanderen heeft de JCG zijn ganse Airbus H225 vloot ondergebracht in een Airbus HCare support contract. Dit verplicht Airbus om alle middelen aan te wenden om de beschikbaarheid van de Super Puma's te garanderen.

De H225 is de laatste generatie van de Super Puma familie. Het is een 11 ton bi-turbine helikopter waarvan de totale vloot, in alle weersomstandigheden en wereldwijd, meer dan 5,7 miljoen vlieguren heeft gemaakt. 

In Japan vliegen nu 29 Super Puma helikopters. Naast de Kustwacht en Defensie zijn er ook civiele Super Puma's in gebruik.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *