Bezig met laden...

Logboek

EHang geeft update over de certificatie van de EH216

EHang geeft update over de certificatie van de EH216

EHang, technologieplatform en fabrikant van autonome luchtvaartuigen ("AAV"), heeft een update gegeven over het certificatieproces van haar AAV EH216-S in de passagiersklasse. 

Op dit moment zijn verschillende gespecificeerde beoordelingsonderwerpen bevestigd, waaronder prestaties en vlucht, structurele sterkte, ontwerp en configuratie, grondcontrolestation, mens-computerinteractie in de lucht, totaliteit, permanente luchtwaardigheid, enz.

De relevante nationale instellingen, de luchtvaartautoriteit en de luchtvaartindustrie in China hebben veel aandacht besteed, en begeleiding en ondersteuning geboden om het EH216-S type-certificatieproces aanzienlijk te verbeteren en te versnellen.

De EH216-S is een eVTOL (autonoom elektrisch verticaal opstijgen en landen toestel) voor passagiers. Vergeleken met traditionele vliegtuigen en helikopters is de EH216-S revolutionair in zijn structuur, configuratie, bedieningsmodi en vluchtomstandigheden. Dit betekent dat bestaande normen op het gebied van de burgerluchtvaart niet toepasbaar zijn in het EH216-S TC-proces en dat nieuwe normen moeten worden geformuleerd. Ook EASA en de FAA zijn tot deze conclusie gekomen. Tot op heden is er wereldwijd nog geen enkele autonome eVTOL die een typecertificaat heeft ontvangen. De EHang EH216-S heeft veel kans om s' werelds eerste type-certificatie te bekomen.

Tot nu toe hebben EH216-S AAV's meer dan 30.000 proefvluchten gemaakt, waaronder passagiersvluchten en testvluchten in extreme omgevingen zoals grote hoogten, tyfoons, woestijnen en dichte mist. Van al deze vluchten zijn vluchtgegevens, ervaringen en veiligheidsdata verzameld ter ondersteuning van het certificatiedossier.

Huazhi Hu, oprichter, voorzitter en CEO van EHang, zei: "We hebben er alle vertrouwen in om het EH216-S-typecertificaat te behalen, aangezien we het zware werk reeds achter de rug is. De laatste resterende processen worden in de komende maanden afgewerkt om zo snel mogelijk het EH216-S Type Certificaat te verkrijgen.”

Uit voorgaande updates over de certificatie was aangenomen dat de CAAC type-certificatie zeker voor eind 2022 zou voltooid zijn. Deze update maakt dit minder zeker en verwachten deze dan ook niet meer in 2022 maar ergens in het tweede kwartaal 2023.  

Wordt ongetwijfeld vervolgd... 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *