Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Chinese Avicopter AC313 crasht en maakt 4 doden

ALERT: Chinese Avicopter AC313 crasht en maakt 4 doden

We kregen een video (klik onder de tekst) binnen van een live-verslag van een crash van een Chinese Avicopter AC313 (model Z8A).

De Avicopter AC313 was uitgerust als brandbestrijdingshelikopter en actief in Dali City, in de provincie Yunnan in het Zud-West China. De helikopter was maandag 10 mei om 10u20 ingezet bij een bosbrand en gebruikte een bambi-bucket om water uit het Erhai-meer te halen en boven de bosbrand te lozen.

Bij een van de trajecten tussen het meer en de bosbrand ging het mis toen de helikopter met een volle bambi-bucket terug wou vliegen. Blijkbaar verloor de piloot de controle van de staartrotor en stortte de helikopter in het meer. Net voor de crash in het water zien we dat het motorcompartiment in brand vliegt.  

Bij de crash kwamen de vier bemanningsleden om het leven. De oorzaak van de crash is niet bekend.

 

Avicopter AC313

De Avicopter AC313, is een verdere ontwikkeling van de Harbin Z-8, een Chinese Aerospatiale Super Frelon.

Het is een zware 13,8 ton helikopter uitgerust met drie stuks Pratt & Whitney Canada PT6B-67A turbines. Het toestel is voor 50% gebouwd uit composiet materialen en 50% titanium en is de grootste helikopter die ooit in China is gebouwd. Het toestel is door de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC in januari 2012 gecertificeerd. Het toestel is voorzien van moderne avionics en kan naast brandbestrijding ook gebruikt worden als VIP transport, HEMS, SAR en cargo transport.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *