Bezig met laden...

Logboek

Erickson koopt de type certificaten van de Bell 214ST en 214B/B1

Erickson koopt de type certificaten van de Bell 214ST en 214B/B1

Erickson en Bell Textron hebben een overeenkomst ondertekend waarbij Erikson de type certificaten van de Bell 214STde Bell 214B en de Bell 214B1 overneemt. De officiele "go" vanwege de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wordt verwacht tegen eind 2020.

Erickson had sinds 2015 reeds een licentieovereenkomst voor de Bell 214 en is een van de grootste gebruikers van deze helikopters. Nu is de Bell 214 helikopter volledig in handen van Erickson. 

Bell werkt nu samen om alle documentatie en processen over te dragen aan Erickson zodat deze de type certificaten compleet kan ondersteunen. 

Voor Erickson CEO, Doug Kitani, is de Bell 214 een ideale helikopter en zal Erickson zijn innovatieve approach en operationele ervaring toepassen op deze knappe toestellen. Doug vergelijk dit met de manier waarop Erickson in de afgelopen 30 jaar de Sikorsky S-64 Air Crane helikopter heeft weten te ontwikkelen.   

Het Erickson persbericht kun je hier lezen.

Foto copyrights: Gary Watt (model Bell 214ST)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *