Bezig met laden...

Logboek

KittyHawk eVTOL gaat stoppen

KittyHawk eVTOL gaat stoppen

Het was te verwachten dat in de nieuwe eVTOL-wereld slachtoffers gingen vallen. Gelukkig deze keer slechts spreekwoordelijk want het bekende KittyHawk heeft besloten te stoppen.

Kittyhawk, de eVTOL-ontwikkelaar voor luchttaxi's en persoonlijk vervoer, en gelanceerd door Google-medeoprichter Larry Page en Google-directeur Sebastian Thrun, heeft via Twitter aangekondigd: "We hebben de beslissing genomen om Kittyhawk af te bouwen. We werken nog steeds aan de details van wat de toekomst biedt." 

Het bedrijf heeft het autonome eVTOL-voertuig Heaviside ontwikkeld en heeft meer dan 16 H2-varianten van Heavyside-voertuigen gebouwd.

In 2020 trad Kittyhawk toe tot het AFWERX Agility Prime-programma van het Air Force Research Laboratory. Kittyhawk kreeg een luchtwaardigheidsgoedkeuring van de Amerikaanse Air Force en het Heaviside H2-toestel begon met vluchttesten onder leiding van de Amerikaanse luchtmacht.

In 2021 demonstreerde Kittyhawk de eerste UAM-vlucht buiten de visuele zichtlijn (BVLOS) in de Verenigde Staten met de H2, als onderdeel van een gezamenlijke inspanning met de FAA, de luchtmacht en SkyVision, een grondradardienst.

Kittyhawk is ook mede-eigenaar met Boeing van Wisk Aero. Of men de IP (intellectual property rights) van KittyHawk zal pogen te verkopen eventueel samen met de aandelen in Wisk Aero is niet bekend gemaakt. 

Eerder dit jaar investeerde Boeing nog in KittyHawk om de 6e generatie van de eVTOL te helpen financieren. Waarom de stopzetting van het bedrijf zo snel nadien wordt aangekondigd is op zijn minst opmerkelijk.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *