Bezig met laden...

Logboek

Robinson SL-98: beschikbaarheid van nieuwe stabilizer voor R22 als kit

Robinson SL-98: beschikbaarheid van nieuwe stabilizer voor R22 als kit

Zoals we eerder schreven heeft Robinson nu ook de goedkeuring gekregen heeft van de FAA voor zijn nieuwe staartvlakontwerp voor de R22-helikopter. Het nieuwe staartvlakontwerp omvat een symmetrische horizontale stabilisator en staartkegel, en is nu standaard op alle nieuw vervaardigde Robinson-helikopters.

Robinson biedt nu ook een retrofitkit aanbieden voor bestaande R22-bezitters. Net als eerdere staartstukkenkits is de komende retrofitkit voor de R22 tot eind december 2024 tegen een gereduceerd tarief van $2.900 verkrijgbaar zijn bij een geautoriseerde Robinson-dealer, servicecentrum of door de klantenservice van Robinson Helicopter te bellen.

Met de retrofitkit kan de nieuwe symmetrische stabilisator op de bestaande staartkegels in het veld worden geïnstalleerd zonder dat een volledige vervanging van de staartkegel nodig is. Lees ook de Service Letter SL-98 hierover.

Het is nu nog afwachten wanneer EASA de nieuwe staartvlakontwerpen van de R22, R44 en R66 zal goedkeuren.

Voorlopig kunnen Robinson helikopters met deze staartvlakken nog niet in de EASA landen worden geregistreerd. Maar Robinson is actief met EASA om deze certificatie zo snel mogelijk te bekomen.

 

 

Foto's © Robinson Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *