Bezig met laden...

Logboek

Bell levert na 5 jaar zijn 400e Bell 505 JetRanger uit

Bell levert na 5 jaar zijn 400e Bell 505 JetRanger uit

Bell heeft vandaag de 400e Bell 505-levering aangekondigd aan de Britse klant Al Barratt, medeoprichter van Grenade en eigenaar van Cotswold Aviation. Tijdens de leveringsceremonie in het Canadese Mirabel, waar Bell de 505 JetRangers bouwt, heeft het management van Bell het toestel aan de heer Barratt overhandigd.

"Vliegen in de Bell 505 is een unieke ervaring en een perfecte oplossing voor zakenreizen door het Verenigd Koninkrijk en andere delen van Europa," zei de heer Barratt. "Deze helikopter stelt me in staat om de hele dag tijd te besparen door verkeer te vermijden en brengt me snel en veilig naar mijn bestemming. Ik heb al twee eenmotorige vliegtuigen met vaste vleugels en was op zoek naar het 'roterende equivalent' van die machines. Deze verbluffende 505 JetRanger past perfect bij mijn missie en combineert prestaties en technologie en vermindert de werklast van piloten."

De eerste Bell 505 werd in 2017 geleverd en vandaag zijn er 400 helikopters actief op zes verschillende continenten. De Bell 505 is een van de snelst groeiende producten van het bedrijf voor zakelijke en VIP-markten. Naarmate de vraag naar deze helikopter toeneemt, is Bell doorgegaan met het introduceren van nieuwe technologieën voor de Bell 505, waaronder een verbeterde avionics-suite en automatische pilootmogelijkheden.

De Bell 505 is de nieuwste vijfzits-helikopter van Bell en is ontworpen voor veiligheid en efficiëntie, terwijl gebruik wordt gemaakt van de meest geavanceerde technologie tot nu toe. Een volledig geïntegreerde Garmin G1000H NXi avionics suite en Safran Arrius 2R-motor met een tweekanaals-FADEC biedt maximaal situationeel bewustzijn en werklastvermindering om succesvol te vliegen in een groot aantal scenario's. Met het extra voordeel van een grote cabine en panoramische de Bell 505 biedt uitzicht op het raam en is ideaal voor zakelijke passagiers en avonturen van particuliere eigenaren.

Een fotoshoot van de JetRanger 505 kun je hier bekijken

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *