Bezig met laden...

Logboek

China's AVIC AC312 finaliseert hoogtetesten

China's AVIC AC312 finaliseert hoogtetesten

De nieuwe Chinese AC312E helikopter, die zijn maidenvlucht maakte in Juli 2016, heeft met succes zijn testvluchten op hoge hoogte afgewerkt zo bericht fabrikant en ontwikkelaar Hafei, via Avicopter een onderdeel van  Aviation Industry Corporation of China (AVIC).

De hoogtetesten werden uitgevoerd nabij Ninglang Luguhu Airport, een burgerluchthaven op een hoogte van 3.293 meters in het zuidwesten van de Chinese Yunnan provincie. Bij deze bereikte de AC312E een hoogte van 6.300 meter AMSL.

De AC312E, is een lichte bi-turbine burgerhelikopter die stilaan klaar is voor certificatie. Het toestel is uitgerust met twee Arriel 2H heli-engines en heeft voldoende power om als SAR te vliegen bij catastrofes en aardbevingen op grote hoogte.

De MTOW (Maximum Take Off Weight) van de AC312E is 4,25 ton, meteen maximum payload van 1,7 ton. Het toestel kan 9 passagiers vervoeren. De nieuwe en moderne Rockwell avionics en flight control systemen dragen bij tot een beter interactie met de piloten. De AC312E heeft een bereik van 500 km bij 500 kilogram payload op een hoogte van 5.000ft. De nieuwe helikopter zal verschillende uitvoeringen hebben waaronder 4 specifieke: HEMS, SAR, transport en politie.

AVIC ontving reeds orders voor de AC312E van het Chinese Ministerie voor geologisch onderzoek en recent ook nog voor 4 stuks van de Tibet Development & Investment Group. AVIC, via haar dochter Avicopter waarvan Hafei deel uitmaakt, is stilaan een belangrijke speler aan het worden in de helikopterwereld; zonder veel publiciteit hebben ze nu reeds een jaarlijkse productie van 300 toestellen. Ter info, helikopterbouwer Hafei heeft 11.000 medewerkers in dienst.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *