Bezig met laden...

Logboek

Piasecki bouwt de PA-890 eVTOL met waterstof brandstofcel

Piasecki bouwt de PA-890 eVTOL met waterstof brandstofcel

Piasecki is een heel bekende naam in de helikoptergeschiedenis.

Na Igor Sikorsky met de VS-300 was de Piasecki met de PV-2 de tweede Amerikaanse helikopter in de geschiedenis. Nog bekender was de HRP-1, de allereerste militaire tandemhelikopter, en de eerste helikopter die speciaal voor het Amerikaans leger werd ontworpen door de stichter Frank N. Piasecki. Door zijn nieuwe vorm kreeg deze helikopter de bijnaam van 'Flying Banana'. 

Deze succesvolle tandemhelikopter werd de voorloper van de CH-47 Chinook familie. In 1960 werd Piasecki Helicopter Company gekocht door Boeing en werd het Boeing Helicopter. Piasecki zelf ging verder als Piasecki Aircraft Corporation en specialiseerde zich verder in vooruitstrevende VTOL systemen. Hij overleed in 2008 op 88-jarige leeftijd.

Het is dan ook niet verrassend dat Piasecki vandaag werkt aan een vooruitstrevende eVTOL, de PA-890.

De PA-890 eVTOL is een volledig elektrisch aangedreven 'Slowed-Rotor Winged Compound' helikopter. Het is bedoeld voor gebruik in verschillende missies, waaronder medische nooddiensten (EMS), levering van hoogwaardige on-demand logistiek (ODL), on-demand mobiliteit (ODM) personeel door de lucht; en vele andere commerciële toepassingen.

De nieuwe PA-890 eVTOL zorgt voor een revolutie in de commerciële helikoptermarkt met 50% verlaging van de directe bedrijfskosten, minder geluid en nul directe emissies in vergelijking met de huidige turbinehelikopters op fossiele brandstof. De lage schijfbelasting van de PA-890 eVTOL levert uitstekende hoverprestaties en een verminderde geluidsignatuur om de publieke acceptatie tijdens gebruik in stedelijke omgevingen te verbeteren.

Het toestel heeft een grote vierbladige hoofdrotor, een vleugel die tot 90 graden kan draaien om efficiënt te hoveren, en een draaibare staartrotor die anti-torque en giercontrole biedt. Als de PA-890 overgaat naar voorwaartse vlucht, roteert de vleugel naar een horizontale positie en zorgt voor lift om de rotor te ontlasten en de staartrotor draait om een efficiënte voorwaartse voortstuwing te bieden. Als dan minder lift en stuwkracht van de rotor worden gevraagd, wordt het rotortoerental vertraagd. Het gecombineerde effect is een dramatische toename in efficiëntie en bereik, terwijl het geluid afneemt.

Het vliegtuig heeft vijf zitplaatsen en een grote bagageruimte. De afmetingen en indeling van de cabine maken meerdere configuraties mogelijk voor verschillende soorten missies. De eVTOL is ontworpen om te voldoen aan de bestaande FAA Part 27 reglementering.  

Nieuw wordt ook de aandrijving. De eVTOL zal geen batterijen aan boord hebben maar een waterstofcel. Hiervoor heeft Piasecki de Hypoint onder de arm genomen die een 650 kW turbo air-cooled fuel cell systeem zal ontwikkelen. Een dergelijk systeem heeft een 4 maal betere energie densiteit dan lithium batterijen en zal de PA-890 eVTOL helpen om sneller en over langere afstanden te vliegen. Het bijvullen of uitwisselen van een waterstofcel kan ook veel sneller dan het opladen van lithium batterijen. 

Wie weet bouwt Piasecki, dat vandaag nog steeds wordt geleid door twee zonen van Frank Piasecki, met de PA-890 dé oplossing voor de eVTOL. Volgens de huidige planning zal de PS-890 eVTOL in 2025 in dienst worden genomen. 

Foto's copyrights: Piasecki Aircraft Corporation

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *