Bezig met laden...

Fotoalbum

Nog eens vliegen...

Meneer Wetzels uit het Nederlands Geleen is 75 jaar oud en ernstig ziek. Toen er recentelijk aan meneer Wetzels gevraagd werd wat hij graag nog een keer zou willen doen kwam het antwoord “vliegen in een F-16”. Frank, de schoolzoon van meneer Wetzels, ondernam meteen actie en benaderde met deze vraag de Stichting Wens in Beweging.

De Stichting Wens in Beweging is gevestigd in de Nederlandse provincie Limburg. De stichting zet zich in om (veelal ernstig- / terminaal-) zieke mensen per wensambulance te vervoeren naar hun (vaak laatste) wens. Hiervoor beschikt de stichting over ongeveer 100 gemotiveerde vrijwilligers en twee wensambulances. De stichting is geheel afhankelijk van giften en donaties.

Nadat de wens van meneer Wetzels was binnengekomen bij de stichting Wens in Beweging werd meteen de mogelijkheid bekeken om per F-16 het luchtruim te kiezen. Voor het vliegen in een F-16 is een goede lichamelijke conditie noodzakelijk waardoor deze optie helaas kwam te vervallen.

Meneer Wetzels had laten weten dat hij vliegen in een helikopter of een vliegtuig ook erg mooi zou vinden. Een groot aantal helikopterbedrijven in Nederland werd aangeschreven, helaas zonder positief resultaat.

Toen het bedrijf Cycloon Holland hoorde over deze wens was men meteen enthousiast. Cycloon Holland is een luchtvaartbedrijf gevestigd op het vliegveld Traffic Port in Venlo. Cycloon Holland was bereid om meneer Wetzels een rondvlucht per MLA (micro light aircraft) aan te bieden.

Op vrijdag 31 oktober 2014 was het dan zover. Nadat meneer Wetzels thuis was opgehaald werd hij per wensambulance vervoert naar Traffic Port. Hier stond de piloot hem al op te wachten. Na een uitgebreide briefing werd het toestel, een TL-3000 Sirius, bekeken. Met hulp van de vrijwilligers van de stichting Wens in Beweging werd meneer Wetzels in het vliegtuig geholpen. Nadat het toestel de hangar uit geduwd was, kon het avontuur pas echt beginnen. De motor werd gestart waarna de piloot koers zette naar de baan.

Er vond een uitgebreide rondvlucht plaats boven het Nederlands/Duitse grensgebied waarbij meneer Wetzels onder begeleiding van de piloot (instructeur) zelf het vliegtuig mocht besturen.

Aan het einde van deze prachtige vlucht zetten de Sirius zijn wielen neer op de landingsbaan van Traffic Port. Nadat de vrijwilligers van Wens in Beweging meneer Wetzels uit het toestel geholpen hadden kwamen de verhalen. Meneer Wetzels had zichtbaar genoten van deze mooie vlucht. Onder het genot van een drankje werd er nog even met de piloot nagepraat waarna meneer Wetzels per wensambulance naar huis gebracht werd. Reporter ter plaaste, Lars Hoebers, die ook vrijwilliger is bij Wens in Beweging stuurde ons de reportage.

Wilt u meer informatie over de Stichting Wens in Beweging, wilt u een donatie doen of kunt u als bedrijf iets voor deze stichting betekenen, neem dan contact op via de website www.wensinbeweginglimburg.nl

[met dank aan Lars Hoebers voor het initiatief en de reportage. ]

Wens in Beweging maakt het waar! (10)