Bezig met laden...

Logboek

Ontwikkeling van de GE T901 turbine op schema

Ontwikkeling van de GE T901 turbine op schema

In 2019 koos het Amerikaans leger de GE Aviation GE T901 als de toekomstige ITE (Improved Turbine Engine) voor de nieuwe en om te bouwen Boeing AH-64 Apache helikopters en Sikorsky UH-60 Black Hawk vloot. Een reusachtige opdracht waarbij zowat 4.000 turbines moeten worden geleverd. Overigens heeft het Amerikaans leger zal besloten om haar nieuwe helikopters uit het FVL (Future Vertical Lift) programma FARA ook met deze turbines uit te rusten.

GE Aviation maakte op 13 oktober bekend dat de Critical Design Review (CDR) in juli 2020 met succes werd afgesloten. De CDR is een zeer belangrijke stap waarbij Engine Systems CDRs, Engine Control System Components (ECSC), Software CDRs en TIM's (Technical Interchange Meetings ) met succes werden afgewerkt. 

CDR werd door de beperkingen in verband met Covid-19 volledig virtueel afgewerkt. Door de goedkeuring van het CDR proces kan GE Aviation nu gaan werken naar de volgende stap in het programma: de First Engine To Test (FETT) voor de XT901. FETT is voorzien voor 4QFY21. Men loopt dus voor op het origineel voorziene schema.

Een team van 250 specialisten werkt in Lynn, Massachusetts, en in Cincinnati, Ohio aan de Engineering Manufacturing Development (EMD) fase van het T901 programma. 

Eerder dit jaar werd reeds een test gedaan waarbij de T901 met succes werd ingebouwd in de Sikorsky UH-60M Black Hawk en de Boeing AH-64E Apache. Het lukte precies zoals voorzien.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *