Bezig met laden...

Logboek

Bristow koopt nu 50 elektrische Lilium eVTOL's

Bristow koopt nu 50 elektrische Lilium eVTOL's

Helikopteroperator Bristow blijft zeer actief zijn toekomst voorbereiden in de duurzame, 'nieuwe' luchtvaart. Na de aankondiging van de deal met Elroy Air waarbij Bristow 100 VTOL's aankocht heeft het afgelopen maandag een overeenkomst met eVTOL-ontwikkelaar Lilium aangekondigd. 

De overeenkomst met Lilium houdt in dat Bristow een strategisch partnerschap aangaat en de optie heeft om 50 Lilium Jet eVTOL's te kopen naast het leveren van onderhoudsdiensten voor de lancering van de Lilium Jet netwerk in Florida, VS en andere toekomstige Amerikaanse en Europese markten.

Lilium is een van de eerste eVTOL-bedrijven die gecertificeerde luchtvaartmaatschappijen koppelt aan infrastructuurontwikkelaars en ondersteunende diensten, zoals onderhoud en reparatie en vliegtraining. De toevoeging van Bristow als een Part 145-onderhoudsprovider betekent een aanzienlijke vooruitgang voor Lilium, en voegt een andere gerenommeerde partner toe om zijn regionale luchtdienst in Noord-Amerika en Europa mogelijk te maken.

De rij overeenkomsten die Bristow heeft afgesloten en VTOL-ontwikkelaars is intussen vrij lang geworden. Wel is het zo dat al deze overeenkomsten geen vaste aankoop verplichtingen inhouden en makkelijk kunnen worden opgezegd.  

  • met Leonardo voor de civiele AW609 tiltrotor
  • met Electra.aero voor hun eSTOL (50 stuks)
  • met Vertical Aerospace voor hun VX4 (25 stuks)
  • met Overair voor hun eVTOL Butterfly (20 tot 50 stuks)
  • met Eve voor hun eVTOL Eve (100 stuks) 
  • met Elroy Air voor de Chaparral VTOL (100 stuks)
  • en nu met Lilium voor de Lilium Jet eVTOL (50 stuks)

Het is nu uitkijken met wie Bristow in de komende jaren effectief operationeel zal worden. In elk geval zal de Lilium eVTOL niet voor 2025 gecertificeerd worden heeft Lilium zelf medegedeeld.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *