Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Britse Bristow piloten staken nu echt

ALERT: Britse Bristow piloten staken nu echt

In februari 2024 hebben de helikopterbemanningen van het Britse Bristow Helicopters hebben met overweldigende meerderheid vóór vakbondsactie gestemd in een geschil over loon. De stemming onder leden van de British Airline Pilots' Association (BALPA) leverde een JA-stem van 96,31% op bij een opkomst van 92,74% 

BALPA bevroor de geplande acties gedurende maart en april 2024 om de onderhandelingen een nieuwe kans te geven maar heeft nu moeten vaststellen dat Bristow er niet in is geslaagd een passende loonovereenkomst aan BALPA voor te leggen. BALPA heeft al meer dan een jaar blijk gegeven van haar wens en bereidheid om met het bedrijf samen te werken om een eerlijke deal voor de leden te krijgen, maar het management van Bristow heeft keer op keer nagelaten naar de werknemers te luisteren en een fatsoenlijke beloning aan te bieden.

De piloten en technische bemanning, inclusief lierbedieners, paramedici en operators, trotseren gevaarlijke omstandigheden om cruciale zoek- en reddingsdiensten te verlenen en personeel naar olie- en gasplatforms in de Noordzee te vervoeren. Dankzij hun niet aflatende loyaliteit in moeilijke tijden bloeit het bedrijf nu, waarbij de olie- en gassector ongekende winsten boekt.

Het is niet te rechtvaardigen om van hen te verwachten dat ze de bezuinigingsmaatregelen zullen blijven accepteren. Onze leden zouden vandaag de dag het werk moeten doen waar ze van houden, maar in plaats daarvan doen ze iets anders, net zo belangrijk voor de toekomst van de industrie: ervoor zorgen dat helikopterpiloten en technische bemanningen eerlijk worden gewaardeerd en beloond. 

BALPA heeft een planning vrijgegeven wanneer de Bristow-bemanningen de komende 5 weken het werk zullen neerleggen.

Gedurende de eerste stakingsweek heeft het Bristow management bij monde van COO Alain Corbett een nieuwe voorstel gedaan aan BALPA welke een loonsverhoging van ongeveer 11% voorziet. We hebben nog geen reactie gekregen van BALPA of de Bristow piloten op dit verbeterde voorstel.

We blijven dit verder opvolgen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *