Bezig met laden...

Logboek

Bristow koopt zes Leonardo AW139 voor UK SAR

Bristow koopt zes Leonardo AW139 voor UK SAR

Bristow Helicopters voert naast de Nederlandse SAR-helikopter ook de Britse SAR-helikopteroperaties uit. En afgelopen juli kreeg Bristow een nieuwe termijn van 10 jaar aansluitend aan het huidige UK SAR-contract dat in 2013 van start ging en loopt tot 30 september 2024.  

Toen kondigde Bristow aan dat ze voor dit nieuwe SAR-contract de volgende toestellen zouden inzetten:

  • Negen bestaande Leonardo AW189's
  • Drie bestaande Sikorsky S92A's,
  • Zes nieuwe Leonardo AW139-helikopters
  • Eén mobiel inzetbare Schiebel Camcopter S-100 drone.

En gisteren kondigde Leonardo dan aan dat Bristow Group Inc. (NYSE: VTOL) een contract heeft getekend voor de aanschaf van zes AW139 medium tweemotorige helikopters ter ondersteuning van het Second-Generation Search and Rescue Aviation ("UKSAR2G") programma van de UK Maritime and Coastguard Agency (MCA). ). De leveringen van nieuwe helikopters zullen naar verwachting starten in 2023 en voltooid zijn in 2024, klaar voor de start van UKSAR2G.

Deze nieuwe Leonardo AW139's zullen beschikken over het allernieuwste op het gebied van technologie en missiemogelijkheden voor de SAR-taak, waaronder een MTOW van 7 ton (Maximum Take-Off Weight), de Honeywell Primus Epic geïntegreerde avionics Phase 8, een geavanceerd Synthetic Vision Systeem (SVS), verbeterde 2D-kaarten en het draadloos inladen van data, wat nog meer mogelijkheden biedt voor alle weersomstandigheden en missie-effectiviteit. Bovendien zullen deze AW139's ook zijn voorzien van een Limited Ice Protection System (LIPS) om nog meer missiecapaciteiten te bieden in veeleisende weersomstandigheden. Deze nieuwe vloot van AW139 SAR-helikopters voor de UKSAR2G-vereiste zal profiteren van het nieuwe Leonardo-Bristow wereldwijde langetermijnserviceprogramma. De helikopter zal na levering ook een missiesysteemintegratie ondergaan die zal worden uitgevoerd door Bristow in samenwerking met Nova Systems. 

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *