Bezig met laden...

Logboek

Duitse Volocopter ziet voorlopig geen luchttaxi-vluchten in Duitsland

Duitse Volocopter ziet voorlopig geen luchttaxi-vluchten in Duitsland

Het van oorsprong Duitse Volocopter zal - althans in het begin - geen luchttaxi-vluchten in eigen land aanbieden. 

Voor de Europese lancering van de VoloCity plant Volocopter de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Volocopter is vastberaden dat het zijn luchttaxi's zal kunnen inzetten in Parijs op tijd voor de Olympische Spelen. Het is hiervoor een alliantie aangegaan met de Parijse regio, de Groep ADP, en de RATP Groep. Volocopter heeft een bureel in Parijs en rekruteert lokale mensen om er zeker van te zijn dat de introductie van de luchttaxi's ook lokaal een succes wordt. 

Volocopter heeft intussen ook een samenwerking met de stad Rome en laat bewust de Duitse markt buiten beschouwing. Volgens Christian Bauer, Senior Business Development Manager van Volocopter en interim CFO, zijn mensen in Duitsland van nature sceptischer over nieuwe technologieën. Daar waar een groter congestieprobleem is zullen deze nieuwe ideeën wellicht makkelijker bespreekbaar zijn. Bauer hintte ook naar de vele regelgevende hindernissen in Duitsland.

Het is duidelijk dat bepaalde locaties minder geschikt zijn voor luchttaxi-diensten. Dit wordt vooral duidelijk voor de Duitse markt met een reeds gevestigde stevige mobiliteitsinfrastructuur. Gezien het feit dat een luchttaxi-service met € 300 voor een vlucht van 15 minuten (volgens Volocopter) duur zal zijn, althans bij de start, is het logisch dat Volocopter en anderen, de markten zullen uitkiezen waar de service een beter economisch voordeel biedt (tijdsbesparing en/of kostbesparing) voor de klant. 

Luchttaxi-diensten zullen zeker bij de start een niche-aanbod zijn voor de 'early adopters'. Volocopter wil in de loop van de tijd opschalen om de Volocity in massaproductie te bouwen en de prijs van de service te verlagen tot een gelijkwaardige taxirit van ongeveer 60 euro.

Pas als de prijsdaling hoog genoeg is, verwacht Volocopter dat sommige grote steden in Duitsland, Nederland of België interesse zullen tonen in de diensten van de startup. Ondertussen zal de luchttaxi een privilege zijn voor de grote wereldsteden...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *