Bezig met laden...

Logboek

Medic1 actief in de Belgische tweede corona golf

Medic1 actief in de Belgische tweede corona golf

Sinds de start van de 2de Corona golf werd helicopterflights.be opnieuw gecontacteerd door FOD Binnenlandse Zaken & FOD Gezondheid om een standby uit te voeren voor transport van Corona patiënten tussen hospitalen.

Deze dienst wordt gecoördineerd door FOD Gezondheid en omvat onder andere ook een helikopter van Defensie en het Waalse CMH.

Door lokale pieken van Corona besmettingen is er deze golf meer nood aan transport en verdeling patiënten. Op 14 november 2020, voerde MEDIC1 de 3de vlucht uit in een week tijd om met dringende spoed interhospitaal vluchten uit te voeren.

De Medic1 helikopter staat in verhoogde standby omwille van dit contract met de overheid. Dat houdt in dat er kortere responstijden zijn dan normaal. In dat kader werd er eveneens door de overheid aan helicopterflights.be een uitzonderlijke toelating verleend om overal te landen en zijn medewerkers om zich ongehinderd overal in België te verplaatsen, zelfs op uren buiten de avondklok.

Alle medische apparatuur staat op de basis permanent aangekoppeld aan netstroom om tijdens de vlucht met volle batterijen beschikbaar te zijn voor de medische teams. De afgelopen dagen werd er door de Medic1 gevlogen naar UZA, UZ Leuven en ASZ Aalst. Van het transport van Namen naar Aalst verscheen het volgende artikel.

Leuk detail...klik even op bovenstaande foto, zou het parkeerverbod ook van toepassing zijn voor helikopters?

In de marge van de landing op de personeelsparking van het ASZ, het Aalsterse stadsziekenhuis, pleitte burgemeester D'Haese om zo snel mogelijk een helihaven aan te leggen voor het ziekenhuis. Het was niet evident om de personeelsparking tijdelijk vrij te maken en daar te landen. Kijk even op deze video van TVoost.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *