Bezig met laden...

Logboek

Bristow plaatst order voor ALIA-250 eVTOL's bij BETA

Bristow plaatst order voor ALIA-250 eVTOL's bij BETA

Bristow Group, 's werelds grootste helikopteroperator, en op zoek naar innovatieve en duurzame verticale vluchtoplossingen, heeft een vaste bestelling geplaatst voor vijf elektrisch aangedreven ALIA-250 eVTOL's ontwikkeld BETA Technologies. Bristow heeft ook de optie hebben om nog eens 50 ALIA-eVTOL's aan te schaffen.

De ALIA heeft een maximaal bereik van 250 Nm en is ontworpen om 550 kg te vervoeren of zes personen te vervoeren, inclusief een piloot. Met een spanwijdte van 15 meter en een romp van koolstofvezel, gebruikt het toestel een enkelvoudig gedistribueerd direct elektrisch voortstuwingssysteem en heeft het vier horizontaal gemonteerde rotors die zorgen voor verticale lift en een enkele propeller aan de achterkant om het toestel voort te stuwen.

"Dit order positioneert Bristow stevig als een 'early adopter' en leider in het pragmatisch ontwikkelen van AAM-activiteiten en het inluiden van een nieuw tijdperk in verticale liftoplossingen", aldus Dave Stepanek, Executive Vice President en Chief Transformation Officer van Bristow.

"Door gebruik te maken van onze meer dan 70 jaar expertise als helikopteroperator zijn we van plan de BETA ALIA te gebruiken om passagiers en tijdgevoelige vracht veilig en betrouwbaar te verplaatsen als onderdeel van de ontwikkeling van nieuwe regionale mobiliteitsnetwerken in de VS en andere strategische locaties."

Met dit order bouwt Bristow verder aan een indrukwekkende rij overeenkomsten met ontwikkelaars van eVTOL's. Bristow wil naast 'early adopter' van de eVTOL's duidelijk ook een brede ervaring opdoen met verschillende types eVTOL om uiteindelijk een paar toestellen te selecteren waarmee het 'nieuwe' luchtvaartdiensten zal leveren.   

 

Specificaties van de Alia-250

  • Aandrijving: direct elektrisch aangedreven
  • MTOW: 3.150 kg
  • Radius: 250 NM (460 km)
  • Oplaadtijd: 50 minutes
  • Capaciteit: 1 piloot en 5 passagiers 
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *