Bezig met laden...

Logboek

Bristow rapporteert zijn kwartaalresultaten

Bristow rapporteert zijn kwartaalresultaten

De grootste helikopteroperator ter wereld, het fusiebedrijf Bristow, heeft op 5 augustus zijn resultaten van haar eerste kwartaal 2023 bekend gemaakt. Klik hier voor het volledige persbericht 

 

Overzicht van de Bristow business hoogtepunten van het afgelopen kwartaal

  • Verdere uitbreiding van de 'nieuwe luchtvaart' divisies door overeenkomsten met Elroy Air en Lilium 

 

Overzicht van de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal

in $ miljoen  kwartaal 1/2023* kwartaal 4/2022*
Operationele omzet 294 275
EBITDA** (aangepast) 51 36
EBITDA (origineel) 39 26

* Het Bristow financieel kwartaal 4/2022 is het kalenderkwartaal 1/2022, 1/2023 is het kalenderkwartaal 2/2022. 

** EBITDA = 'Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization' en is een maatstaf voor de brutowinst van een bedrijf.

 

In het afgelopen 1e kwartaal was de omzet $ 18,6 miljoen hoger dan het vorige kwartaal. De stijging is toe te schrijven aan de hogere omzet in de offshore olie- en gasindustrie en meer activiteit in gouvernementele diensten (SAR en grenscontrole). 

Anderzijds zijn de kosten bestegen met $ 6,8 miljoen door hoger brandstofprijzen en onderhoudskosten, gedeeltelijk gecompenseerd door lagere personeelskosten en andere kosten.  

De geplande $ 50 miljoen kostenbesparingen op jaarbasis in het kader van de fusie van Bristow en Era zijn nu volledig gerealiseerd en zijn per 30 juni 2022 hoger uitgekomen op $ 60 miljoen op jaarbasis. De positieve effecten zullen in de komende kwartalen meer en meer in het resultaat zichtbaar worden. 

Bristow heeft per 30/06/2022 een vloot van 206 helikopters in dienst waarvan 173 in eigendom en 32 onder een leasing-overeenkomst. Bristow bezit nog een Airbus H225 helikopters, die buiten dienst is gesteld en grotendeels afgewaardeerd; de helikopter staat te koop. 

In zijn commentaar op de resultaten gaf CEO Chris Bradshaw aan dat Air & Sea Analysis een stijl herstel ziet in het gebruik van Heavy (Sikorsky S-92) en Super Medium (Leonardo AW189, AW139 en Airbus H175) helikopters voor transporten naar de offshore olie- en gasproductie. Over de Airbus H225 spreekt Bradshaw zich niet uit. Het effectieve gebruik van deze helikopters is bij de Heavy 83% en bij de Super Medium meer dan 95%.

Het aantal 'werkloze' helikopters die in de opslag stonden vorig jaar, verminderd nu stelselmatig en de aankoop van nieuwe toestellen vergt al snel 18 tot 20 maanden. Dit kan eindelijk een keerpunt betekenen voor de helikopteroperatoren die zich gespecialiseerd hadden in de olie- en gassector. Bristow was in het afgelopen kwartaal voor 66% van de omzet (en 75% van de vlieguren) afhankelijk van de olie- en gassector.    

Ook analist Barclay Research ziet een forse heropleving in de offshore olie- en gasindustrie gedreven door de hoge energieprijzen en de verminderde aanvoer uit Rusland. Deze situatie zal ook na een eventuele stopzetting van de oorlog in Oekraïne voortduren.   

 

Conclusie:

Commercieel heeft Bristow met het winnen van het Britse SAR contract en de overname van BHI een goede stap vooruitgezet in het kwartaal. Ook de omzet krijgt de wind in de rug door de heropleving van de offshore olie- en gasindustrie. 

Er is nog werk aan de winkel voor deze fusieonderneming om een stabiel winstgevend helikopterbedrijf te worden maar de sterren staan deze keer vrij positief voor de Brits-Amerikaanse helikopteroperator.  

Bristow is blijft ook zeer actief in de zoektocht om de helikoptermarkt en de stadstaxi te elektrificeren en heeft dit kwartaal weer twee overeenkomsten gemaakt om deze markt met Elroy Air en Lilium te gaan verkennen. Bristow is de enige grote helikopteroperator die hiervan een prioriteit heeft gemaakt.

Het aantal overeenkomsten met de verschillende ontwikkelaars heeft wel de indruk dat Bristow met alle kanshebbers een overeenkomst sluit om er uiteindelijk een of twee over te houden als deze effectief gecertificeerd worden. Wel is het zo dat al deze overeenkomsten geen vaste aankoop verplichtingen inhouden en makkelijk kunnen worden opgezegd. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *